Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego w Warszawie

Zakład Technologii i Techniki Chłodnictwa w Łodzi, Al. Marszałka J. Piłsudskiego 84 (IBPRS ZT) jest jednostką organizacyjną Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. prof. Wacława Dąbrowskiego w Warszawie przy ul. Rakowieckiej 36. Specyfiką działalności IBPRS ZT jest prowadzenie badań naukowych i prac rozwojowych oraz wdrożeniowych z zakresu technologii i techniki produkcji żywności, w tym szczególnie mrożonej i chłodzonej oraz opracowywanie nowych rozwiązań technicznych w branży chłodniczej.
Ponadto Zakład zajmuje się zagadnieniami z dziedziny ochrony środowiska w chłodnictwie, klimatyzacji i pompach ciepła, które dotyczą: niekontrolowanej emisji syntetycznych czynników chłodniczych, zanieczyszczeń zregenerowanych chlorowcopochodnych węglowodorów nasyconych, monitoringu gazów cieplarnianych.
W IBPRS ZT (posiada Certyfikację Urzędu Dozoru Technicznego) prowadzone są także szkolenia i egzaminy dla pracowników i właścicieli urządzeń i instalacji z syntetycznymi czynnikami chłodniczymi (substancje kontrolowane lub fluorowane gazy cieplarniane), umożliwiające zdobycie zaświadczenia UDT dopuszczającego do pracy z tymi czynnikami.
Szkolenia i egzaminy prowadzone są zgodnie z obowiązującą legislacją.
Szkolenia
Aktualności

POLAGRA - EKSPERCI - Punkt Konsultacji Technicznych i Prawnych
